Vi kör några annonser för att marknadsföra vårt projekt 1 låt i månaden. Annonsverktyget AdWords som vi använder letar upp sidor med relaterat innehåll, för att hitta lämpliga placeringar för annonserna. Baserat på budgivning konkurrerar annonserna om att visas på olika webbplatser. Som annonsör betalar man per klick på annonsen ifråga.

För att annonserna ska visas för dig som besökare på olika webbplatser måste du berätta för systemet att du befinner dig i Sverige och indikera att du talar antigen svenska eller engelska. Det kan låta som väldigt detaljerad information att uppge, men systemet kan själv få fram plats baserat på din IP-adress och språk till exempel genom region- och språkinställningen som du använder på din dator.

Våra annonser

Här är de annonser vi kör och lite om hur de går. Sökorden som vi använder för att hitta möjliga placeringar är musikrelaterade.

Youtubeannons
Budgivning: Låg Klickfrekvens: Hög

Annonsen ovan är den som går allra bäst. Det är en youtubeannons, det vill säga det är en video som vi har lagt upp på youtube och sedan valt att promota genom AdWords. Den visas endast på youtube och länkar inte till vår blogg. Ett klick leder besökaren till den aktuella videon.


Budgivning: Medel Klickfrekvens: Låg

Den här annonsen (250×250 pixlar) är den som ger flest besök till den här bloggen. Den visas ofta eftersom den har lätt för att hitta placeringar. Uppenbarligen är det ett populärt format.


Budgivning: Medel Klickfrekvens: Låg

Annonsen ovan (200×200 pixlar) har ungefär samma klickfrekvens som den större, men är inte i närheten av samma visningsfrekvens.


Budgivning: Hög Klickfrekvens: Medel

Det här annonsformatet (banner 728×90 pixlar) hade till en början svårare för att hitta placeringar för de sökord vi valt. Genom att använda placeringsverktyget lyckades vi utöka de relevanta sökorden, vilket har medfört att annonsen nu gradvis har börjat visas på flera ställen.

Bra att veta

  • En annons med hög klickfrekvens tyder på att annonsen har en relevant placering och att målgruppen har ett intresse av det du vill förmedla.
  • En visning av en annonsen är alltid en exponering av varumärket, även om få klickar på den.
  • Vad gäller youtubeannonser är det svårt att värdera klicken eftersom det finns så mycket annat på youtube som kallar på uppmärksamheten och lockar iväg besökaren.
  • Om en annons länkar till den egna bloggen finns det en möjlighet till en konvertering, det vill säga att besökaren köper en låt eftersom du i högre grad kan styra över innehållet.

Related posts:

Leave a reply

required