Holmiabukten, Svalbard (foto: Anneli von Knorring)

Holmiabukten, Svalbard (foto: Anneli von Knorring)

De svarta bergen trasslar in sina vassa toppar i molnslöjorna. Runt mig är det tyst. Det enda jag hör är kluckandet från det blanka svarta vattent omkring mig. En nyfiken tobisgrissla dyker efter mat en bit bort. Små isblock bryter det mörka vattnet. Det känns närmast som om jag sitter i ett sagolikt gulnat svartvitt fotografi. Jag undrar om det är på riktigt när den majestätiska vita björnen kommer över bergskammen. På bara några minuter tar den sig ner till vattnet. Den lika gulvit som snön och med ögon och nos lika svarta som Spetsbergens klippor. Det är då jag avundas björnen och dess trollska rike. Det här är björnens land, inte mitt. Blev jag ensam kvar här skulle jag inte överleva.

Misty waters

misty eyes

what can you see?

What’s around us,

what surrounds us now?

What do you feel?

Related posts:

Leave a reply

required