1. Västerås, Skiljebo centrum

Jag går in och förbi blomsterbutiken. Snart ser jag bänkarna där gubbarna sitter och språkar. Jag stannar och studerar vad som händer lokalt, vad människor vill köpa och sälja… Därefter lägger jag till mitt bidrag.

2. Västerås, Vasaparken

Bland ekar och lindar står han staty. Inte anar han vad som kilats in mellan stenarna som håller honom stadigt upprätt.

3. Västerås, Vasagatan

Något trött i benen slår jag mig ner utanför Bikbok. Bakom mig står en och framför mig flera. Jag spanar ner mot Stora gatan och Stadshuset. Om jag bara visste vad som döljer sig under brädorna där jag sitter!

4. Västerås, Växhuset

Backstage sommarscenen
i regnet
precis på hörnet
finns mer musik att vänta…

5. Västerås centralstation

Jag
står
precis
ovanför
spår 5
och
riktar
blicken
mot
öster.
Har
jag
tur
ser
jag
reflektionen
i
glasrutan.

6. Tortuna

Jag har stannat utanför pizzerian och medan jag sträcker på benen spanar jag in diverse lokala aktiviteter och festligheter. Min lilla hemlighet hänger jag på sidan.

7. Ransta järnvägsstation

Här finns bara en liten perrong och på den ett enda litet väntbås. Jag kliver upp på bänken och lägger min skatt precis under taket. Fågel, som det brukar heta…

8. Sala statspark

Jag strosar genom parken, tar ett par skutt på fontänkanten, beundrar rosorna, tar ett varv i lusthuset och då får jag syn på ett litet hus helt avsett för affischering. Idag sitter inga affischer uppe och bland häftstift och affischrester fulländar jag konstverket.

9. Sala, Åkrarondellen

Här står Drottning Christinas schacht i miniatyr som ett minne från förr. Utan hennes tillåtelse har jag gömt min skatt precis här bland klöver och gräs.

10. Sätrabrunn, Brunnshuset

Ibland får man lov att tänka lite på hälsan också. Jag stannar därför till i Sätrabrunn och dricker lite vatten i Brunnshuset. Ovanför brunnen lägger jag ännu en skatt.

Skattkarta


Visa Fildelning på stan på en större karta

Related posts:

Leave a reply

required