Då var ännu en låt klar. Det är märkligt med en del låtar. Ibland komponerar man och sedan gruvar man sig i närmare ett år innan man kommer så långt som att spela in dem. Den här gången gick det allt som allt på tre veckor. Faktum är att jag varken hade satt melodin eller texten helt till verserna när vi började arrangera. “When I Wish I Wish” är nog det rockigaste jag har åstadkommit hittills och med alla körerna på refrängerna ger den mig en härlig känsla av storslagenhet och något lite äventyrligt episkt.

När jag krafsade ihop texten till refrängen satt jag och grubblade på vad jag skulle önska mig om jag nu fick en chans. Det finns oändliga exempel i både litteratur och film på mindre lyckade önskningar och konsekvenserna (Faust, Aladdin, Charmed…), så frågan är om man verkligen skulle önska något alls? Det är kanske bättre att göra något åt det själv? Jag hör till den där kategorin människor som har lite svårt att njuta av saker om jag inte har slitit för dem. Trots att själva tidsspannet för att komponera och spela in (för att inte tala om ångest inför inspelning) inte varade så länge så kommer här ändå ett resultat av det senaste slitet. Hoppas att du också hittar något härligt storslaget och äventyrligt episkt att associera den med!

Låtnamn: When I Wish I Wish
Text: When I Wish I Wish
Genre: Rock
Release: 10/12 2011
I butik: Cd Baby, iTunes

2 comments on “Låt #10 – When I Wish I Wish

 1. Magnus von Knorring

  OK!
  Nu har jag lyssnat på eran nya låt för den här månaden. FANTASTISK låt, måste jag faktiskt säga. Anneli sjunger alt ibland, för att sedan gå upp i sopran. Vibratet i sångrösten ibland, låter fint. Du Nikolaus sjunger sopran med “svagt falsett-stuk”, intressant att du klarar “hela skalan”. Vidare så hörs elgitarrens strängar väldigt bra (låter ibland som en elbas), trevligt. Takten i låten är också “pådrivande. D. v. s. låten har en blandning av ballad, rock & country allt i en trevlig fattning. Man kan också höra en “komihågbar” refräng mot slutet, bra. Det skall bli kul att höra era flera låtar under året 2012. God Jul & gott Nytt År på er, hälsar Magnus

  1. Nikolaus von Knorring

   Tack för analysen! Vi är själva väldigt nöjda med låten.
   Gott nytt år!

Leave a reply

required