Efter smältande och sprickande glaciärer, ljud från fåglar och isbjörnar, bilder med mera var det då dags att publicera “I Call It Chance”, låten för mars månad.

Texten skulle kunna handla om väldigt många olika saker. Själv ser jag det mörka vattnet, de svartvita bergen som reser sig omkring mig och dimslöjorna som girigt omfamnar bergstopparna. Bilden är rofylld med melankoliska inslag. Det är bilden i mitt inre, känslan som jag ville uttrycka, men vad låten nu handlar om vet jag faktiskt fortfarande inte.

Ett par syntar, en sorgsen elgitarr, den smältande glaciären, det klara pianot och de finstämda rösterna formar det här harmoniska och filosofiska spåret.

Låtnamn: I Call It Chance
Text: I Call It Chance
Genre: Dream pop / avantgarde / ambient pop
Release:
24/2 2011
I butik: CD Baby, iTunes, Amazon.com

Related posts:

3 comments on “Låt #3 – “I Call It Chance”

 1. Magnus von Knorring

  Hejsan !!
  Jag har nu lyssnat på den här låten, utan att veta “temat runt omkring” denna och jag får väl säga att ljudeffekterna var ju VERKLIGEN INTRESSANTA. Naturligtvis är ju sången och musiken “verkligen intressanta också” men vid det här laget har jag ju “vant mig vid”, att det skall låta så här (bra i musik och sång). Ni får dock inte “ta illa upp” men jag saknar (och har även tidigare saknat) en bra refräng i låtarna, en som man kan “gå och nynna på”, i efterhand (kanske)? Fortsätt komponera.
  Hälsar “Mangan”.
  Ps. Jag har blivit kontaktad av en försäljare av CD-skivor inom “gammelradio-shower” i USA. Kanske något för Er?

 2. Nikolaus von Knorring

  Vår musik har fått en dragning åt det kulturella. Jag tycker ändå att det finns tydligt markerade refränger. Vi får se om det blir någon låt med en såndär refräng som riktigt sätter sig framöver. Eller en melodi, det beror till viss del också på hur man lysnar på musiken.

 3. Magnus von Knorring

  OK “Neitcho”!
  – Jo, nog är det “allt så”!
  Det var länge sedan man “gick & nynnade” på:
  – Du borde köpa dig en Tyrolerhatt,
  bara för att,
  … o. s v.
  Hälsar Mangan

Leave a reply

required