Som ett delprojekt till 1 låt i månaden ville vi undersöka kraften av att distribuera musik genom fildelning. Till att börja med lanserade vi en torrent tracker som vi kommer att fortsätta att fylla med högkvalitativ media och specialfiler som kräver större lagringsutrymme.

Under titeln fildelning på stan släppte vi sedan junilåten “Shadows & Gunfire” på USB-minnen, vilka vi gav oss ut och gömde runt om i Västmanland. Jag har nu lärt mig att det finns en term för detta “geocaching“.

Vi valde att sprida låten i den verkliga världen istället för på nätet.  Genom vårt projekt vill vi visa att dessa två världar inte skiljer sig åt. Många av oss lever delar av sina liv och utför dagliga ärenden i båda. Varför skulle då den ena behöva särskild hantering?

Nu när låten har börjat dyka upp på nätet kan vi lika gärna lägga upp den här på bloggen också.

CC-licensen som låten är släppt under tydliggör att det är vår önskan att låten ska kopieras och få maximal spridning för icke-kommersiellt bruk. Licensen rymmer också möjligheten att modifiera verket och vidaredistribuera den modifierade versionen. Detta kommer vi att återkomma till och underlätta för senare i projektet.

Shadows & Gunfire - Cover ArtLåtnamn: Shadows & Gunfire
Text: Shadows & Gunfire
Genre: Pop / Rock
Release: 25/6 2011

Creative Commons License
Shadows & Gunfire by Enchanted Duo is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported License.

Related posts:

One comment on “Låt #6 – Shadows & Gunfire

  1. Pingback: Shadows & Gunfire Remix Tracks | Enchanted Duo – Official Site

Leave a reply

required