Regnskogen är fylld av gåtor. Växter som jag inte vet något om, djur som jag aldrig har sett och fåglar som jag enbart hör eftersom de gömmer sig bland de frodiga bladverken. Allt är väldigt välordnat och turistvänligt och känslan av den riktiga vildmarken infinner sig nästan aldrig. Har vi tur tystnar ljuden från turisterna omkring oss och vi kan njuta av stillheten och den fuktiga jordiga doften. De gamla träden som är täckta av växtlighet och pyntade med orkidéer – hur länge finns de kvar? När min guide berättar att turisternas parfymer och myggmedel gör att mindre plantor dör bara för att man går förbi känner jag mig som en inkräktare. Jag borde kanske inte vara här alls? Samtidigt är den mina pengar som sponsrar det fortsatta arbetet att just bevara. Hur går det ihop?

Direkt från Borneos regnskog har vi spelat in näsapornas kvällsrop. Det fick lov att bli ett rytmiskt tillägg med lokal anknytning.

Låtnamn: Be Gone Be Gone
Text: Be Gone Be Gone
Gengre: Pop /Avantgarde /Ambient
Release: 27/8 2011
I butik: Cdbaby, iTunes, Rhapsody
Featured: Näsapor

Related posts:

2 comments on “Låt #7 – Be Gone Be Gone

 1. Magnus von Knorring

  Vad kul att få se näsaporna, dessa som man har hört lite om tidigare fast bara så där sporadiskt. Det blev ett fint fotografi.
  Hälsar Magnus

  Ps. Hann inte lyssna nu, det får jag göra senare.

 2. Magnus von Knorring

  Hejsan!
  Jaha, då har jag lyssnat på den här låten. Väldigt fantastiskt att ni har gjort en låt, med nästan enbart sång (som ni båda två, framför mycket variationsrikt och vackert). Man kan även höra att ni har varit “på andra sidan jorden” nyligen och kanske inspirerats av “österlandets mystik”också. Kul musik och även (som jag sade) SÅNGEN som har fått en väldigt framträdande plats.
  Hälsar Magnus

Leave a reply

required