För närmare ett år sedan satt jag bakom ratten, på väg till stallet, och nynnade. Efter en stund slog det mig att melodislingan skulle passa att göra en swinglåt av. Jag fortsatte att leka fram en text som blev både humoristisk och smakade bra, så att säga. I bakhuvudet hade jag vårt projekt 1 låt i månaden, ännu bara i barnstadiet. Tankarna svävade otyglat iväg. Tänk om man skulle lära sig att dansa lindyhop till den…

Jag hittade Marionetterna i Västerås och jag och Nicko skrev in oss på nybörjarkursen. Där träffade vi Malin Svanbäck och Robin Erngren. De blev våra danslärare. Efter ett par lektionstillfällen tog vi mod till oss och berättade om vår idé.

Resan har varit lång från idé till genomförande och är kanske det delprojekt i 1 låt i månaden som tagit mest tid. Låten som sådan har vi mer eller mindre lekt fram. Det började med en text och ett trumkomp. Och som det kan bli!

The Words Keep Changing CoverArtLåtnamn: The Words Keep Changing
Text: The Words Keep Changing
Genre: Swing
Release: 7/11 2011
I butik: CD Baby, iTunes, Amazon, last.fm

Related posts:

2 comments on “Låt #9 – The Words Keep Changing

 1. Magnus von Knorring

  Hejsan!
  Nu har jag lyssnat och sett er video. Väldigt intressant. Ni förflyttar ju er från en plats till en annan i videon och det kan ju “stämma väl överens” med orden i låten:
  – The World Keep Changing!
  Kul att “min gamla filthatt” kom till användning (vid järnvägs-spåret). “Filma på” i fortsättningen.
  Hälsar Magnus

  1. Nikolaus von Knorring

   Hej!
   Många lindyhoppvideos som man kan se på youtube är bara filmade med en kamera ur samma vilkel över dansgolvet. Till skillnad från dessa är våran video väldigt modernt klippt och ur det perspektivet förstår jag vad du menar. Men jag tror du misstolkat låttiteln The Words Keep Changing, eller så har du bara gjort en egen definition 🙂

Leave a reply

required