I vintras hittade jag och Nicko Marionetterna i Västerås och vi skrev in oss på nybörjarkursen i lindyhop. Där träffade vi Malin Svanbäck och Robin Erngren. Och de blev våra danslärare.

Vilka är då Malin och Robin? De dansar pardans, BRR-danser, och för oss oinvigda innebär det bugg, dubbelbugg, lindyhop och boogie woogie. Hittills har de inte dansat så länge tillsammans, men med tre gemensamma vinster i bagaget har de tagit sig upp till den första nationella nivån i bugg (vuxen B-klass).

Robin har dansat sedan han var fem år och har pyntat hyllorna hemma med sina 162 pokaler. Malin började dansa pardans när hon var 13.

Malin och Robins bästa träningstips är att göra det man brinner för så länge det är roligt (det kan också vara lite opraktiskt att äta precis innan träningspasset…).

Robin berättade att en av danseleverna hade mätt kaloriförbränningen med sin stegräknare och kommit fram till att man på en och en halv minuts buggrunda förbränner lika mycket kalorier som när man springer en halv mil.

Om man nu älskar att dansa och är speciellt förtjust i lindyhop, ja, då åker man förstås till Herräng på dansläger under sommaren. Hit kommer danslärare från världen över. Malin berättade att de fick dansa för bland annat Michael Jagger och Evita Acre från New York nu i somras.

Vårt lindyhopprojekt börjar närma sig den spännande upplösningen. Malin och Robin har satt ihop en koreografi till vår swinglåt och nu ligger vi i hårdträning inför det slutliga förevigandet.

Related posts:

Leave a reply

required