Nordaustlandet, Svalbard (foto: Anneli von Knorring)

Nordaustlandet, Svalbard (foto: Anneli von Knorring)

En arktisk öken breder ut sig. Precis som många andra har jag aldrig tänkt på att en öken skulle kunna vara täckt av sten, is och snö. Nästan ingenting lever här på land. Till och med den härdiga purpurbräckan får kämpa. Nordaustlandet ter sig mer skrämmande än de andra delarna av Svalbard som jag har sett. Men Vitön där Andrée och hans kompanjoner till slut fick sätta livet till känns faktiskt ännu mer skrämmande.

Jag krasar omkring bland de vassa stenarna och låter mig fyllas av den magi och kraft som naturen utstrålar. Det är nästan som ett månlandskap här, bortsätt från tyngdlagen vill säga. Svalbard fortsätter att fascinera mig. Jag tycks möta alla möjliga känslor och stämningar här.

Related posts:

Leave a reply

required