IMG_4972f

XIV-julibukten, Svalbard (foto: Anneli von Knorring)

På håll tycktes det vara flera nyanser av grått och brunt. Jag sätter mig häpet på huk och tittar närmare. Runt mig myllrar det av grönska och blommor. Likt en hemlig skatt. Den rödlila purpurbräckan syns lite var stans på Svalbard, men många av de andra växer mer sparsamt. Men inte här i Svalbards hängande trädgårdar. Jag spejar med teleobjektivet och upptäcker en snösparv som plockat ihop lite kvistar till sitt bo. Det är fåglarna som är hemligheten. Inte just snösparven kanske, men alla grisslor och lunnefågeln. De trivs här och där fåglarna har varit trivs blommorna. En del av kretsloppet.

Själv står jag här bland blommor och fåglar och känner mig lycklig över att få upptäcka deras hemlighet. Som om jag blev lite klokare just idag.

Related posts:

Leave a reply

required