Jag måste erkänna att jag tycker det är lite spännande med statistik. Därför vill jag visa hur besöksstatistiken har sett ut för bloggen under 2011.

Unique visitors visar antalet unika besökare per månad. Det vill säga om du besökte bloggen i början på januari och sedan återkom 3 gånger under samma månad, har du påverkat detta värde med 1 gång.

Number of vistits visar alla besök av en besökare. Det vill säga om du först besökte bloggen i januari och tidigast en timme senare igen besökte bloggen så har du påverkat detta värde med 2 gånger.

De flesta besökarna av bloggen under 2011 kom hit genom att skriva in enchantedduo.com i webbläsaren eller via ett bokmärke. Näst flest hittade hit via en länk från en anna webbsida och en procentuellt mindre del hittade hit från sökningar i en sökmotor.

Några av de populäraste hänviningarna från sökmotorena gjordes från dessa sökord: (Om du är en flitig besökare av bloggen kan du säkert härleda dem till specifika bloggposter.)

musikportalen
enchanted duo
näsapa
glaciärer
grooveshark

Några söktermer som är mindre populära med desto roligare:

dansa lindyhop bränna kalorier
staty i västerås stora gatan 2a
skattkarta ledtrådar
myggmedel borneo

Statistikverktyget som vi använder oss av heter awstats vilket jämfört med många andra statistikverktyg inte påverkar upplevelsen för besökaren negativt (bloggens laddningstid) då det endast analyserar loggfiler som ändå skapats av webservern.

Related posts:

One comment on “Statistik för bloggen

  1. Magnus von Knorring

    Hej!
    Intressant att se hur “besöksfrekvensen” ser ut till den här bloggen (och hur det fungerar).
    Tycker Magnus

Leave a reply

required